Producten

Wanneer u denkt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, dan denkt u wellicht aan allemaal zaken die u geld kosten. Dit is echt niet helemaal waar. MVO kan u namelijk ook geld besparen op de langere termijn, dus dan is het de investering zeker waard. Er zijn talloze producten die uw bedrijf maatschappelijk verantwoord kunnen maken. Denk hierbij aan producten die de CO2 uitstoot verminderen of die energiezuiniger werken.

Waarom kiezen voor energiezuinige producten?

Aangezien de overheid graag ziet dat zowel bedrijven als particulieren de CO2 uitstoot verminderen door minder gas te gebruiken, zijn er interessante subsidies beschikbaar wanneer u de keuze maakt om aan dit gemeenschappelijk doel bij te dragen. Daarom is er de ISDE subsidie in het leven geroepen. Deze Investeringssubsidie Duurzame Energie bedraagt 70 miljoen in 2016 en de aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Mocht u te laat zijn, dan is het budget wellicht uitgeput. Geen nood, u krijgt dan wel de kans om uw aanvraag opnieuw in te dienen in het opvolgende jaar.

Wanneer overstappen?

Als u echt begaan bent met maatschappelijk verantwoord ondernemen, dan kunt u uiteraard op elk gewenst moment overstappen op verantwoorde alternatieven. Een ander goed moment is bekijken wanneer de subsidies nog beschikbaar zijn, en op dát moment overstappen. Dit betekent overigens zo snel mogelijk, aangezien ISDE aanvragen op volgorde van binnenkomst worden behandeld. Ten slotte is het altijd goed om te kiezen voor een verantwoord alternatief wanneer uw huidige producten (bijna) vervangen moeten worden.

In de bijgeleverde artikelen ontvangt u meer informatie over de maatschappelijk verantwoorde producten die uw bedrijf MVO-proof kunnen maken.