Profit

Profit

Hoewel het niet zo lijkt, is profit toch een zeer belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Reden? Wanneer een bedrijf geen winst maakt, zal het niet lang bestaan. Daarnaast is geld nodig om te investeren in MVO, en waar komt dat geld vandaan? Juist, uit de winst.

Investeren in innovatie

Innovatie is onmisbaar bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zelfs wanneer u denkt: "beter kan het niet", dan kan het tóch beter. Het productieproces kan altijd worden geoptimaliseerd om a) de kosten te verlagen en daarmee de winst te verhogen en b) de uitstoot en schadelijke impact op milieu en mens te verminderen. Kies bijvoorbeeld voor grondstoffen die minder schadelijk zijn voor het milieu en/of duurzaam geproduceerd worden.

Gebruik daarnaast materialen en producten van hoge kwaliteit. Doordat deze minder vaak vervangen hoeven te worden, is dit goed voor de duurzaamheid.

Een goede reputatie

Wanneer uw bedrijf een goede reputatie heeft, dan zal dit uw verkopen ten goede komen. Dit zal uiteraard gepaard gaan met hoge kwaliteit producten en diensten, want anders is uw goede reputatie binnen no-time weg. Een goede reputatie kan worden neergezet wanneer uw bedrijf bekend staat als maatschappelijk verantwoorde onderneming. Verkopen zullen stijgen, winsten zullen stijgen, en uw investeringen in MVO initiatieven kunnen hierdoor weer stijgen. Zo kunt u het zien als een opwaartse spiraal.

Partnerships

U werkt ongetwijfeld samen met andere ondernemingen, partners en organisaties. De keuze wélke bedrijven dit zijn, ligt bij u. U kunt dus kritisch zijn en de keuze maken voor transparante bedrijven die het beste met maatschappelijk verantwoord ondernemen voor hebben. Dit zorgt weer voor een betere bedrijfsreputatie. Ook transparantie is belangrijk: wanneer u laat zien met welke bedrijven u samenwerkt, welke grondstoffen u gebruikt en waar uw producten vandaan komen, dan zal ook dit uw reputatie ten goede komen.

Terug naar overzicht